Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, lisans ve lisansüstü öğrencileri için eğitim olanakları ve klinik deneyimler sunmaktadır. Hastanemiz, yerel ve bölgesel olarak da çevresine Büyük Hayvan ve Küçük Hayvan Klinikleri olmak üzere başlıca iki temel alanda hizmet vermekte ve sıklıkla at, inek, koyun, keçi, kedi ve köpek gibi hayvanların muayene, teşhis ve tedavileri gerçekleştirilmektedir. Bir eğitim kurumu olarak HRÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, alanında uzman akademisyenleri ve personelleri ile her bir hayvana ve hasta sahibine özenli şekilde hizmet sunmaktadır. Hastanemizin klinik hizmetleri; Cerrahi, İç Hastalıkları, Doğum ve Jinekoloji ile Dölerme ve Sun'i Tohumlama Anabilim Dalları tarafından verilmektedir. Hastanemiz 4 Profesör Dr., 3 Doçent Dr., 4 Dr. Öğr. Üyesi, 4 Arş. Görevlisi, çok sayıda yüksek lisans ve doktora yapan Veteriner Hekim olmak üzere geniş bir hekim kadrosu yanında, yine deneyimli yardımcı personeliyle hizmet vermektedir.

Hastanemizde;
  • 1 adet Modern Ameliyathane
  • 1 adet Operasyona Hazırlık Odası,
  • 1 adet Sterilizasyon Ünitesi,
  • 1 adet Radyoloji Ünitesi
  • 3 adet Büyük Hayvan Muayene Odası
  • 3 adet Küçük Hayvan Muayene Odası
  • 1 adet Eczane
  • 1 adet Rutin Biyokimya Laboratuvarı

Hastanemizde çamaşırhane, personel giyinme odası, ilaç ve sarf malzeme deposu ve seminer salonu, akademik ve personel odaları bulunmaktadır. Bununla birlikte Dölerme ve Sun'i Tohumlama, Mikrobiyoloji, Parazitoloji, Biyokimya Laboratuvarları, Nekropsi Salonu ise ana binamızda yer almaktadır.